ä (Lighter) Creämy Penne Chicken Pästä Dish with mushrooms, spinäch, änd sun-dried tomätoes. Eäsy, 30-minute dinner thät cän be mäde in ONE pot!
Ingredients
Pärmesän Säuce
Instructions
Ingredients
- 12 ounces Penne Pästä (use Bärillä Pronto for super quick prep!)
- 1/2 cup sundried tomätoes päcked in oil, coärsely chopped
- 8 ounces cremini mushrooms, thinly sliced
- 1 cup (prepäred/leftover) rotisserie or grilled chicken, shredded
- 2 cups päcked bäby spinäch
- 1/2 cup Pärmesän cheese
Pärmesän Säuce
- 1 täblespoon olive oil (or oil from the sundried tomätoes)
- 3 täblespoons unsälted butter
- 1 teäspoon minced gärlic
- 3 täblespoons white flour
- 1 cup chicken stock (or chicken broth; stock häs more flävor)
- 1 cup milk (1%, 2%, or whole milk; 1% for the lightest version)
- 1/2 teäspoon Itäliän seäsoning
- 5 täblespoons Pärmesän cheese
- Sält änd Pepper, to täste
- Optionäl: fresh thyme
Instructions
- Cook the penne pästä äccording to päckäge directions*. Dräin änd set äside.
- In the säme pot, over medium heät, ädd in 1 täblespoon of oil from the sundried tomätoes. ädd in the mushrooms änd stir for 3-4 minutes. ädd in the coärsely chopped tomätoes änd stir for änother 1-2 minutes. Dump this mixture on top of the set äside Penne.
- In the säme pot ägäin (return to the burners änd put ät medium-high heät), ädd 1 more täblespoon sundried tomäto oil OR olive oil änd the butter. Once the butter is melted, stir in the gärlic änd stir until frägränt, äbout 30 seconds. Slowly ädd in the flour, whisking constäntly. Whisk for one minute.
- Slowly ädd in the chicken broth while whisking änd then slowly ädd in the milk while continuing to whisk. Increäse the heät änd ällow the mixture to get to ä boiling point änd then reduce änd ällow to simmer until thickened, stirring occäsionälly. ädd in the Itäliän seäsoning änd Pärmesän cheese änd seäson with sält änd pepper to täste.
- ...
- ....
Full Recipes >>> www.chelseasmessyapron.com
Loading...